Keresés ebben a blogban

FONTOS!!!

EZ AZ OLDAL NEM LETÖLTŐ OLDALKÉNT SZOLGÁL!
ÉS EMAIL-BEN SEM KÜLDÜNK KÖNYVEKET!

2017. március 24., péntek

M. C. Beaton: Agatha Raisin 19-21.

Agatha ​Raisin és a gyilkos lekvár


Agatha ​Raisin már épp unatkozni kezdene, amikor az egyik szomszédos falu lelkésze nyaggatni kezdi: legyen sajtósa és közönségszervezője jótékonysági ünnepségüknek, melynek bevételét templomuk felújítására fordítanák. Hogy végül Agatha kötélnek áll, abban nem kis szerepet játszik az elbűvölő külsejű és gyanúsan zöld szemű George Selby, a fesztivál helyi szervezője és a lelkész barátja. A szabadtéri mulatság azonban szörnyű fordulatot vesz: ketten levetik magukat a templomtoronyból, és újabb két emberrel szívroham végez. A nyomok a lekvárkóstoló sátorhoz vezetnek, ahová, nem kétséges, valaki besurrant és az egyik bödönbe kábítószert csempészett. Agatha és fiatal segítőtársa, Toni akcióba lendülnek, ám ahogy nyomozni kezdenek, újabb csontvázak dőlnek ki a múlt szekrényéből. 
Hogy a bűntény felderítését még magánéleti események is bonyolítsák, mindannyiunk kedvenc nyomozója randevúzni kezd Selbyvel, akiről hamar kiderül, bizony neki is vannak titkai, és talán jobb lenne, ha nem derülne rájuk fény.

Agatha ​Raisin és a páratlan vőlegény


Agatha ​Raisin bánatában, hogy csökkentse volt férje eljegyzése okozta fájdalmát, ismét egy vonzó férfi után vetődik, ám a sármos francia úriember körül egyre gyanúsabb események történnek. Nem elég, hogy a menyasszonyt, akit ő hozott össze Agatha exével, az esküvő napján holtan találják, de gyors tempóban két újabb hulla bukkan fel a színen – és természetesen mindkettőbe Agatha botlik bele. Ezzel ő maga is jókora slamasztikába kerül, hiszen féltékenysége okán kézenfekvőnek látszik az indítéka a menyasszonygyilkossághoz. Ám amikor a lányától megfosztott anya felbéreli, hogy találja meg a gyilkost, az elszánt nyomozó élete is veszélybe kerül, nem számít ugyanis arra, hogy a sármos álomférfi elképesztően ravasz fogásokkal próbálja csapdába csalni. Ráadásul megbízható detektívösztöne többször is csődöt mond, és Agatha hűséges barátainak és kollégáinak – de legfőképp a szárnya alá vett ifjú Toni Gilmournak – köszönheti, hogy ép bőrrel megússza a kalandokat. Az amúgy rettenthetetlen magándetektív levonja a végső következtetést: kiöregedett és eltompult, ideje visszavonulnia.

Agatha ​Raisin és a hivatalnok hullája


Egy kellemetlenkedő és fontoskodó közegészségügyis szakembert eltettek láb alól a faluban. Bár közutálatnak örvendett, mégis nagyon fontos, hogy mielőbb kiderüljön, ki volt a tettes…

A sorozat előző, 1-18. részéhez klikk a linkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vélemény #71 #72 #73 #74 #75 #76 #77 #78 #79 #80

Marilyn Miller: A ​vezér Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek f...